Sosyal Medya

Güncel

"İsrail, ABD’siz barış görüşmelerine katılmaz"

ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, İsrail’in ABD’nin arabulucu olmadığı barış görüşmelerine katılmayacağını söyledi.



Ä°srail’in Jerusalem Post gazetesine verdiÄŸi röportajda açıklamalarda bulunan ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman, “Ä°srail, (ABD’nin olmadığı) ve baÅŸka bir devletin arabuluculuÄŸunda olacak herhangi bir barış görüşmesine asla katılmaz.” dedi.

Friedman, ABD’nin müdahalesi olmadan Ä°srail ile Filistin arasında barışın saÄŸlanmayacağına vurgu yaparak, “Sadece BirleÅŸik Devletler, tarihi bir barışın saÄŸlanmasını saÄŸlayacak bölgesel bir güvenilirliÄŸe sahiptir." ifadelerini kullandı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü "Ä°srail’in baÅŸkenti" olarak tanıması ve ABD’nin Filistin KurtuluÅŸ Örgütü’nün (FKÖ) Washington temsilciliÄŸini kısmi olarak kapatmasını ABD halkının iradesi olarak niteleyen Friedman, “Biz kanun devletiyiz. Bu kanunlar önemli hükümet politikalarını yansıtmak için var. Filistinlilerin de bu yasalara uymamaları için hiçbir neden yok. EÄŸer uyarlarsa bu kanunlarla barış süreci çok hızlı bir ÅŸekilde ilerler.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Friedman, Filistin’in ABD’nin Kudüs kararına karşı ortaya koyduÄŸu tavrın “çirkin, kışkırtıcı ve haksız” olduÄŸunu ileri sürerek, “(Filistinlilerin bazı tepkileri) Çirkin, kışkırtıcı, haksız ve anti-Semitikti. Bu tepkiler çok fazla duygusaldı ve maalesef aşırıydı. Çünkü Amerika, Ä°srail'in egemenliÄŸinin sınırları da dahil olmak üzere Kudüs'ün son statüsü ile ilgili konularda net bir tavır takınmadı.” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.